M-am amuzat de enşpe ori cu perle de la bac,Orange,d-ale pruncilor ,ori ocazionale in direct. Involuntare au haz,dar când devin produsul oficial al preşedenţiei ...perla e neagră ,neagră pacură !



Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:

* Bilantul a fost in primul rand dorinta mea de a nu lasa mandatul meu la punctul de vedere al altora.


* Cand are sprijinul Guvernului, viata presedintelui este mult mai usoara.


* Noi am pierdut anii 2007 si 2008, dupa intrarea in UE nu s-au facut reforme.


* Am organizat la Bucuresti cel mai mare summit NATO din istoria organizatiei. Suntem, atat in interiorul UE, cat si al NATO, una dintre tarile cel putin medii, ceea ce ne-a dat posibilitatea sa pozitionam deciziile acestor organizatii si in interesul national, fara a ignora interesul celorlalti.


* Singurul semn de intrebare al Guvernelor straine referitor la Romania se refera la reforma din justitie. In rest, avem probleme la nivelul perceptiei presei internationale si al unor cetateni straini.


* Noi nu suntem Mailat, suntem un popor cu o istorie buna, care in afara de Holocaustul impotriva tiganilor si evreilor, nu are de ce sa-i fie rusine.


* Romanii au un IQ peste media europeana, dar nu il valorifica. Ceea ce face pe international, in materie de promovare, Ministerul Turismului, este foarte eficient.


* Am stat de vorba cu straini. Dupa ce ne cunosc, dupa ce ne-au vazut tara, sunt entuziasmati. Pana sa vina aici, ne percep prin presa de la ei. Trebuie sa ii convingem sa vina sa ne cunoasca.


* Oricat am cheltui insa pentru a ne promova si a-i aduce pe straini la noi, e o problema si in legatura cu cum ne percepem noi. Uitati-va la televizor, unde vezi zilnic copii carora le este rusine ca sunt romani. Solutia este sa ne educam si pe noi. Eu nu dau indicatii presei, insa presa trebuie sa aiba responsabilitatea cuvantului.


* Trebuie sa devenim responsabili fata de tara noastra, nu trebuie sa asteptam ca alte generatii sa fie educate in scoala.


* Despre o masina poti sa spui ca ti-e rusine sa mergi cu ea, ca e jerpelita, dar cum poti sa spui ca ti-e rusine cu tara ta?


* Legea salarizarii este perfectibila, dar este bine ca stabilim niste limite si facem sistemul de salarizare echitabil.


* In ceea ce priveste sindicatele, este obligatia lor sa fie nemultumite. Eu sper sa aiba inteligenta sa nu faca o greva generala, pentru ca nu va rezolva nimic. Noul sistem de salarizare se bazeaza pe niste principii corecte, cu toate ca legea este perfectibila.


* In ceea ce priveste restructurarea agentiilor, eu am cerut modernizarea acestora in Parlament. Pentru ca Romania sa mearga inainte, trebuie sa realizam reforma statului in primul rand.


* Guvernul nu va ceda presiunilor sindicale, chiar daca se face greva. Guvernul trebuia sa stabileasca o grila de salarizare si sa defriseze aparatul birocratic inca din 2007. In plus, evaluarile arata ca avem unul dintre cele mai slabe sisteme educationale, reforma era necesara.


* Am cerut urgentarea dosarelor Mineriadelor si Revolutiei. Nu poti sa ai 1.600 de oameni impuscati si sa spui ca nu exista responsabili pentru treaba asta. Intarzierea in aceste dosare a intervenit in anul 2007, cand Curtea Constitutionala a decis ca un tribunal militar nu poate judeca cauze militare. Va dati seama ce a insemnat ca 1.000 de bibliorafturi de dosare sa fie transferate de la sectia parchetelor militare la parchetele civile? Acest lucru a insemnat o intarziere de un an.


* Eu nu cer o anume solutie, ci am cerut justitiei sa dea o explicatie pentru impuscarea a 1.600 de oameni.


* Uitati-va la Holocaust. Au fost oameni ucisi, deportati. Ne-a luat 70 de ani sa spunem adevarul. Ce nevoie avem sa asteptam 70 de ani si pentru Revolutie.


* In privinta grevei din justitie, eu am facut o mediere, intre Guvern si CSM. Pe urma am aflat de la doamna Pivniceru ca pe ei nu ii reprezinta CSM, ci asociatiile magistratilor. Aici vorbim despre magistrati.


* Eu consider ca in momentul de fata, justitia incalca grav un drept al romanilor: accesul la justitie. Ei sunt acum in batalia electorala din interiorul sistemului, pentru ca la anul sunt alegeri la CSM si ar face orice sa intre in CSM, inclusiv blocarea sistemului. Ei vor acum sa dovedeasca ca lupta pentru drepturile colegilor lor, de aceea au facut greva, in perspectiva alegerilor de la Consiliul Superior al Magistraturii.


* Eu am facut o declaratie, in 1997, cand cineva vorbea despre autostrazi, am spus: in acest moment este nevoie sa reparam drumurile nationale. Ganditi-va ca in 1999, Romania a intrat in incapacitate de plata. Aveam 250 de milioane de euro de la BEI. Ce rost avea sa facem 20 de kilometri de autostrada, cand cu acei bani s-au reabilitat cateva drumuri nationale?


* Anul acesta, am decis sa nu abandonam investitiile, iar solutia sa avem certitudinea ca nu vom intarzia plata salariilor si a pensiilor a fost sa luam un imprumut extern de la FMI.


* Situatia macroeconomica este acum mult mai buna decat in februarie. Nu cred ca sunt motive sa nu primim transa a 2-a de la FMI. Daca se va intampla, vom fi in dificultate.


* In vremuri de criza, Guvernul avea obligatia sa reduca cheltuielile, lucru care s-a facut.


* Legile pe care Guvernul si-a asumat raspunderea sunt perfectibile. In cazul in care sunt erori, Guvernul si-a aratat disponibilitatea de a le corecta.


Tov. Preş, nimeni nu-si ofera serviciile sa scrie declaraţii de presa mai deştepte? Buget subţire la Guvern, sau şobolanii au parasit deja pluta?