BeeGee

Virtutea negăndirii




  • Nici o platitudine nu e platitudine în ea însăşi, ci e platitudine prin pasivitatea noastră mentală, prin somnolenţa noastră. A începe de la o platitudine e totuna cu a începe fără o idee proprie. Cei care au prea repede, de la bun început idei, nu ajung, mai niciodată, să gîndească. Cheia demarajului speculativ optim: a nu avea idei. A le obţine.
    Andrei Pleşu -Jurnalul de la Tescani




Generaţile mature ante “89 găndeau si continuă să o facă. Înjosirea ,cenzurarea ,opresiunea intelectului obliga la opoziţie mentala. Marii gânditori,valorile intelectuale reale apar tocmai prin contrast şi ca efect de recul al persecuţiei. Lege a echilibrului natural demonstrată de-a lungul istoriei in toate epocile si la toate nivelurile.De la minţi diamantine la Bulă, superb exemplar al opiniei generale, se gândea. Mărul interzis instiga la idei.



Lentoarea meditaţiei dusa pănâ la anihilarea producţiei de idei a aparut ,paradoxal,odată cu dreptul iluzoriu la gândirea liberă.Mass media a preluat comanda distribuind idei de-a gata.
Stralucita manipulare a distrus rezistenţa la presiunea disimulata ispititor şi policolor în reclame,spoturi,emisiuni tv,muzică,publicaţii,modele ,trenduri , anticultură şi tot ceea ce mai duce la amorţirea cerebelului si a avut rezultatele scontate.Imitaţia e ridicată la rang de virtute,a nu avea idei te face popular, te adauga turmei .
Categoric,media nu poate anihila verticalitatea unor personalităţi fortificate in propriile norme si opinii clare , demne si de nedemolat. Morbul negândirii a contaminat însa generaţia cea mai labilă la momentul '89, adolescenţii .
Debusolaţi de schimbările radicale, uitaţi de feele inocenţei copilariei ,neânarmaţi pentru o viitoare maturitate cu valori bine definite, au intrat in degringoladă.Prea cruzi pentru a discerne ,au confundat căderea unui sistem politic cu dreptul de a ignora legi si ierarhii statutate odata cu facerea lumii.

Să fie clar,nu fac referire aici la intreaga secţiune de vârstă, în ţara asta se va gândi şi de acum încolo.
DAR :





Îngrijorător procentul celor care ,sărind în pierdere peste etape de formare ,au devenit doar cronologic adulţi cu idei de imprumut.
Trist faptul că nu-şi pot recunoaşte tarele.
Dramatică soarta progeniturilor acestor victime de la care vor prelua mentalitatea, perpetuând somnolenţa ,admiţând ca verdict autoimpus condiţia de negânditor.Carne de tun şi mâna de lucru.

3 comentarii:

RONA spunea... @ 4 ianuarie 2010 la 12:18

Trist faptul că nu-şi pot recunoaşte tarele.
...spune totul !

Evelina spunea... @ 5 ianuarie 2010 la 05:30

Bun gasit !
E ok......................

Anonim spunea... @ 9 ianuarie 2010 la 23:27

Microsoftcompany web directory.Add Link to seo friendly free general web directory,reciprocal web directory
featured web directory,regular web directory.www.microsoftcompany.com

Trimiteți un comentariu