Fondatorul site-ului www.rapturelettres.com.crede ca sfarsitul lumii este aproape si din acest motiv ofera un seviciu neobisnuit prin intermediul internetului.
Cei inscrisi in baza de date a site-ului vor primi in prima vineri de dupa Rapire un e-mail atipic:
“Acest mesaj ti-a fost trimis de catre un prieten sau o ruda care tocmai a disparut impreuna cu alte milioane de oameni de pe intreaga planeta. Motivul pentru care ei ti-au trimis aceasta scrisoare este pentru ca esti iubit... Ar putea sa te socheze, dar cel care ti-a trimis acest mesaj a fost luat la cer.”

...Pentru unii povestea cu e-mailurile de la cei ridicati la cer ar putea sa sune a gluma proasta,dar nu si pentru cei care au apelat la serviciul acesta sau pentru alte milioane de crestini din lumea intreaga care asteapta cu nerabdare un eveniment tainic: Rapirea.
Majoritatea bisericilor evanghelice sunt astazi adeptele scenariului dispensationalist, popularizat la nivel mondial prin ecranizarea cartilor lui Tim LaHaye si Jerry B. Jenkins.

In viziune dispensationalista, Antihristul este un lider despotic care va pune bazele guvernului mondial.El este cel care va promite pacea universala si va aduce multi crestini la ratacire.Tot el este cel care va impune un sistem monetar unic si va implementa sub pielea oamenilor emitatoare cu numarul fiarei,666.Asemenea vechilor cezari va persecuta multi crestini.Cei credinciosi vor fi scutiti de aceasta perioada de incercare, fiind luati la cer. Acest episod este numit RAPIREA.Astfel vor avea loc disparitii misterioase ce vor provoca mari dezastre. Cei rai si unii dintre cei care n-au fost suficient de buni vor ramane in continuare pe aceasta planeta. O parte din evreii si crestinii care nu au fost rapiti vor avea totusi o a doua sansa pe parcursul acelor ani tulburi, ['necazul cel mare'], cand crizele economice si cele politice vor deveni din ce in ce mai acute.
In Orientul Mijlociu se va isca conflictul armat final----Armaghedonul. Pe acest fundal va avea loc sfarsitul lumii.

O scoala de interpretare controversata-dispensationalismul

Scenariul anterior nu pare decat pura fictiune,insa dispensationalismul presupune o serie de framantari teologice.
Totul a pornit de la un anume John Nelson Darby [1800-1882], un predicator al Fratilor din Plymouth, care invata ca Biserca si Israelul au destine paralele, fara ca rolurile lor sa se suprapuna. Pe baza unui pasaj din Isaia cap. 32.el sustinea ca la incheierea istoriei, Israelul ca natiune se va bucura de binecuvantari pamantesti, in afara celor ceresti de care va avea parte Biserica. Ajungea la aceasta concluzie prin prisma intelegeri fragmentare a istoriei [mantuirii].
Darby impartea istoria in sapte dispensatiuni, fara conexiune una cu cealalta:

1-de la starea inocentei paradisiace la Potop

2-epoca lui Noe

3-epoca lui Avraam

4-epoca lui Israel

5-epoca Neamurilor

6-epoca Duhului

7-Mileniul

Impartirea este arbitrara, inconsistenta in raport cu realitatea si fara confirmare interna a Scripturii.

In ciuda multor critici scenariul escatogic despensationalist avea sa fie popularizau in lumea anglofona de catre Cyrus Scofield [1843-1821] prin intermediul unai Biblii cu adnotari. Aceasta se conforma liniei de interpretare a lui Darby si sustinea ca Isus nu se va intoarce pentru a domni pe Pamant pana nu se vor petrece o serie de evenimente.Biserica crestina este vazuta ca un insrument de salvare doar pentru neamuri,[ne-evrei], pentru ca, in raport cu palnurile divine,poporul evreu nu are a face cu dispensatiunea bisericii, cea a harului.

Scofield credea cu tarie ca intoarcerea evreilor in Tara Sfanta si in mod special in Ierusalim, reprezinta o implinire profetica.Tot el prezicea ca locurile sacre ale Islamului vor fi distruse si va incepe reconstructia Noului Templu la Ierusalim, eveniment ce va marca incheierea epocii [dispensatiunii] Bisericii, fiind in acelasi timp semnul aparitiei Antihristului.Toti dintre evrei care vor fi credinciosi il vor recunoaste pe Iisus ca fiind Mesia si se vor opune Antihristului.
Fondarea Israelului modern in 1948 a dat un nou suflu interpretarii dispensationaliste,iar derularea ulterioara a evenimentelor ii va aduce un capital de interes urias.
Dupa razboaiele de sase zile din 1967 si apoi cel de Yom Kipur [Ziua Ispasirii], scenariul parea din ce in ce mai plauzibil. Multi lideri religiosi vedeau in conflictele din Orientul Mijlociu anticamera marelui razboi, Armaghedonul profetizat. Nenumarate prorociri apocaliptice erau explicate cu ziarul in mana. Liderii crestini dispensationalisti predicau cu tarie iminenta implinire a evenimentelor consemnate in scenariul lor.
Si lucrurile nu s-au oprit aici.