Interpretarile privitoare la Armaghedon au dat nastere unor lupte ideologice care nu s-au stins nici in prezent.
Pasajul biblic luat in discutie este plin de simboluri, ceea ce il fac mai greu de descifrat.

"apoi am vazut iesind din gura balaurului,si din gura fiarei,si din gura prorocului mincinos trei duhuri necurate, care semanau cu niste broaste.Acestea sunt duhuri de draci,care fac semne nemaipomenite si se duc la imparatii pamantului intreg,ca sa-i stranga pentru razboiul zilei celei mari a Dunezeului Celui Atotputernic.
"Iata, Eu vin ca un hot.Ferice de cel ce vegheaza si isi pazeste hainele,ca sa nu umble gol si sa i se vada rusinea'' Duhurile cele rele i-au strans in locul care pe evreieste se cheama Armaghedon"""
[APOCALIPSA 16:13-16]

Interpretare literara ;
Cei care sustin o interpretare literara a pasajului din Apocalipsa privesc Armaghedonul ca pe o lupta reala,dupa un scenariu clasic.
Dupa unii autori cele doua tabere sunt formate din Rusia,Italia si Japonia si Anglia, Franta si USA ,pe de alta parte. O alta varianta ar fi Germania, Italia si Japonia impotriva Frantei, Angliei si USA.
Exista si o ultima parere ca aceasta lupta nu va fi pe tabere organizate, ci un razboi anarhic--"toti contra tuturor", ce se va desfasura in mod real in valea Meghido din Israel.

Interpretare simbolica

Plecand de la premisa ca Apocalipsa este o carte profetica,incifrata de simboluri,multi cercetatori ai Bibliei considera ca batalia de la Armaghedon trebuie inteleasa ca imaginea luptei dintre credinta si necredinta,dintre bine si rau.
Sabia care iese din gura Domnului Hristos in Apocalipsa [1:16] este interpretata drept Cuvantul lui Dumnezeu,Evanghelia Sa cea vesnica.
Potrivit celor scrise i Apocalipsa 2:16,sabia gurii Domnului nu mai este folosita spre convertire ci, de data aceasta,spre nimicire.Razboiul nu este deci unul real , ci spiritual, protagonistii fiind Satana ["nesfanta treime-balaurul, fiara si prorocul mincinos], alaturi de neamuri ,pe de o parte, si Dumnezeu si poporul Sau , pe de alta parte.

Un studiu organizat de CNN/Time arata ca 52% din americani cred ca evenimentele descrise in Apocalipsa se implinesc chiar in timpul nostru.
Mai multe sondaje recente indica faptul ca 22% din americani cred ca Iisus se va intoarce cu siguranta in urmatorii 50 de ani,iar alti 22% considera ca acest lucru ar fi posibil.

Convingerile au un potential aparte....ATUNCI CAND OAMENII CRED CA STIU CARE TREBUIE SA FIE CURSUL EVENIMENTELOR, EI SE VOR STARDUI SA RECROIASCA MERSUL LUCRURILOR !!!!!!

Armaghedonul in perspectiv , sau deja in desfasurare?
...in episodul urmator, amanunte !