“Daca eu nu sunt istorie, alta nu exista”- maxima imaginara si imaginata intre un transport de bâte pentru Liban si altul pentru 22 noiembrie.


Băsescu, tur de forţă la Arad

ARAD - Şeful statului a stat opt ore în judeţul nostru, timp în care a făcut băi de mulţime şi scurte declaraţii dure.
Piaţa din Pâncota, platoul din faţa Primăriei Şepreuş, Astra Vagoane Călători, noul sediul al CJA şi localitatea Şagu sau tot atâtea obiective vizitate sâmbătă de Traian Băsescu în descinderea sa la Arad. Nicăieri în cadrul acestor vizite, şeful statului nu a ratat băile de mulţime, deşi de departe popasul la Pâncota a fost maximum ce se poate obţine la acest capitol. Piaţa din Pâncota a fost şi prima descindere a lui Băsescu la Arad. Aici şeful statului nu a făcut nimic altceva decât să traverseze piaţa şi să viziteze o fabrică din vecinătate ca să îşi facă poze cu muncitoarele. Pâcotanii nu au rezistat tentaţiei de a-l vedea de apoape pe primul om al ţării şi de a se fotografia cu acesta, aşa că îmbulzeala a atins cote maxime, spre disperarea SPP-iştilor, care erau la un pas de a scăpa situaţia de sub control. Aproape două mii de oameni au dorit să intre o dată cu Băsescu în piaţă. Mesele comercianţilor s-au dovedit obstacole uşor de trecut pentru fanii Băsescu, aşa că produsele au căzut pe jos şi au fost călcate de vizitatori. În baia de mulţime, cei disperaţi că nu-l văd pe şeful statului s-au urcat pe mese. Nu au mai ţinut cont de nimic când a venit vorba să dea mâna cu Băsescu, nici măcar de copiii împinşi de părinţi în faţă pentru o poză cu primul om al statului.



Tot afrodisiace?

Acesta nu a scăpat nici măcar de cadouri: lebeniţe, miere ca la Arăneag (cu efect afrodisiac), roşii, struguri. A urmat baia de mulţime de la Şepreuş şi discursul şefului statului despre anticomunism, baia de mulţime de la Astra Vagoane Călători şi vizita în fabrică, colorată cu discuţii despre criză, baia de mulţime de la inaugurarea noului sediu al CJA şi alte discuţii despre autorităţi locale, criză şi reduceri de personal, iar, apoi, după o altă baie de mulţime la Şagu, finalul cu discursuri dure despre cum e greu să faci ceva rapid şi fără obstacole în România.
În pofida supărării în privinţa modului în care se lucrează în ţară, buna dispoziţie a lui Traian Băsescu nu a putut fi stricată de nimic, nici măcar de întrebările incomode ale ziariştilor (la care a evitat să răspundă). Ba chiar, Băsescu i-a gratulat pe cei din presă cu apelativul "dragi ziarişti"!

Autostradă cu doi ani mai târziu

În viziunea preşedintelui, autostrada Arad-Timişoara va fi finalizată în 2013 şi nu în 2011 cum prevede contractul. La Şagu, în faţa şantierului autostrăzii, Băsescu a precizat, nervos, că trebuie modificată legislaţia privind siturile arheologice de pe traseele autostrăzilor.
"Am rezolvat problema exproprierilor, dar n-am rezolvat problema siturilor arheologice. În Italia, dacă stăteau cu autostrăzile după siturile arheologice, nu ar fi construit nici un kilometru. Dar la noi lucrurile se întâmplă cam aşa: se găseşte ceva pe traseul autostrăzii, se stopează lucrarea. (...) Am ajuns la un exces, la o exagerare, astfel că, de câte ori dai de două cioburi, se opresc lucrările de infrastructură. Ori nu tot ce e sub pământul ăsta merită să blocheze autostrăzile“, a precizat Băsescu, care şi-a amintit că sunt cinci proiecte de infrastructură blocate de situri.
Problema de pe autostrada Arad-Timişoara, unde există deja 200 de utilaje, care din cauza siturilor ar putea sta, a fost etichetată de Băsescu inadmisibilă.

Despre mierle
Şeful statului a mai spus că arheologii ar trebui să dea foarte repede descărcarea arheologică pentru traseele de infrastructură importante. „Dincolo, pe Bucureşti-Ploieşti au stat pentru că au văzut o mierlă cu penele nu ştiu cum. Şi şase luni nu s-a putut înainta pentru că au căutat mierla şi nu mai era mierla. Aici, dai de un ciob, te opreşti. Sigur că nu zice nimeni că nu trebuie respect pentru istorie, dar trebuie să caute domnii arheologi în stânga şi în dreapta traseului autostrăzii şi să dea foarte rapid descărcarea arheologică pentru traseele de infrastructură mari", este de părere preşedintele.
A.B.-Adevarul de Arad


In atentia:
arheologului arădean drd. Pascu Hurezan, a d-lui prof. univ. dr. Adrian Rusu din cadrul Institutului de Arheologie şi Istoria Artelor din Cluj Napoca si a dr. Peter Hugel, directorul Compexului Muzeal Arad!
Lasati-va de ciobarit ca paralizati infrastructurile! Istoria se cladeste AZI! Cu muschi, ai nostrii, dar cum vrea fibra lor.


Inregistrarea video a inhumarii definitive a istoriei la cererea [inca] preşului nu suporta embed, asa ca multumiti-va cu atat. Porumbelul a zburat oricum pe toate canalele media.


>
…......................................................
IN ACEST CONTEX SE EXPLICA SI ATITUDINEA PRIMARULUI MUNICIPIULUI ARAD, GHEORGHE FALCA, FINUL IUBIT AL PRESEDINTELUI IUBIT,FATA DE POTECILE , CARARILE,DRUMURILE SI SOSELELE [?] ORASULUI PE CARE IL PASTORESTE .






Drept consolare sau cauterizare de guri, aradenii au primit ,[contra cost desigur],o portie de binemeritata tocana autohtona.Edilul sef a omis insa ca flacari mai ies si pe nari.




LA MULTI ANI, ARAD,  LA MULTI ANI, ARADENI !